Teerenpesän tarina

Armi ja Juha Rutanen ovat luotsanneet Ravintola Pub Teerenpesää jo vuodesta 2006 alkaen, kun Saviharjun Hessu tarjosi heille aikoinaan Teerenpesän vetovastuuta ja 2015 pariskunnan pitkäaikainen unelman omasta ravintolasta toteutui, kun he ostivat Teerenpesän itselleen.

Minä, Armi Rutanen syntyjään ihan paikallisia, Palkisojan tyttöjä ja mieheni Juha Rutanen on syntyjään ylivieskalaisia. Ammattiuraa on kummallakin takana reippaat kolmekymmentä vuotta. Olemme luotsanneet Ravintola Teerenpesää vuodesta 2006 saakka. Silloinen omistaja Heikki Saviharju kysäisi meiltä kiinnostaisiko meitä oman ravintolan pyörittäminen, ja kyllähän oman ravintolan laittaminen oli ollut meillä kummallakin haaveena jo pidempään. 2015 unelma sai pisteen iin päälle, sillä saimme tilaisuuden ostaa koko Ravintola Teerenpesän kiinteistön omaksi. Aikoinaan Juha tuli kokiksi 80-luvun lopulla Tunturihotelliin, ja sille tielle hän jäi, tunturista tuli koti. Teerenpesä ei suinkaan ollut meille mikään uusi tuttavuus, sillä kumpikin meistä oli työskennellyt aikaisemmin Tepessä silloisen omistajan Hannes Mikkolan alaisena ja myöhemmin Heikki Saviharjun.

 

Työpaikkaromanssista Tepessä kehkeytyi nyt jo yli kaksikymmentä vuotta kestänyt yhteinen taival ja koko tämän ajan olemme työskennelleet samoissa työpaikoissa. Viimeiset kuusitoista vuotta yhdessäoloa 24/7 365 päivää vuodessa, tämä vaatii liitolta paljon, mutta pitkän liiton salaisuutena pidämme suurta arvostusta, luottamusta sekä kunnioitusta toisen työtä ja tekemistä kohtaan, on ihana sanoa että elämänkumppani on myös paras ystävä ja sielunkumppani. Sesonkiaikana emme paljon vapaita vietä, joten yritämme kesällä viettää aikaa mökillä, luonnon rauhassa mahdollisimman paljon sekä suuntaamme touko-kesäkuun aikaan useammaksi viikoksi yleensä Kreikkaan pienille saarille lepäämään ja lataamaan akkuja, sekä ideoimaan tulevaa kautta. Vaikka meidän työ on välillä raskasta ja hektistä, antaa se meille paljon. Mikään ei ole mieluisampaa kuin nähdä tyytyväisiä asiakkaita.

Työt olemme jakaneet siten että minä hoidan salinpuolen asiat sekä paperirumban ja Juha hoitaa keittiöpuolen asiat, kaikki suuremmat päätökset tehdään toki yhdessä. Olemme olleet onnekkaita saadessamme työntekijöiksi ammattitaitoisia ja innostuneita ihmisiä, joiden kanssa on ollut mukava työskennellä ja kehittää Teerenpesää. Ilman näitä ihmisiä ei tämäkään ravintola olisi koskaan menestynyt, joten iso kiitos kaikille heille.

Nähdään Tepessä.